Home » Woonaccessoires » Waarom zou je accentverlichting moeten hebben?
Woonaccessoires
Waarom zou je accentverlichting moeten hebben?
Last Updated on januari 10, 2019 by
Verlichting is een belangrijk aspect voor in een huis, dat weten we inmiddels wel. Er zijn heel veel verschillende soorten verlichtingen, die je in huis kunt toepassen. Dan hebben we het niet over een hanglamp, een plafond lamp of een wandlamp. Met soorten verlichting bedoelen we verlichting die verschillende doeleinden hebben. Zo heb je basisverlichting (ook wel bekend als hoofdverlichting), sfeerverlichting (onmisbaar als het gaat om sfeer in huis) en decoratieve verlichting (zoals letterlampen of lampenslingers). Vandaag willen het hebben over accentverlichting!
Wat is accentverlichting?
Accentverlichting kan je zien als een vorm van sfeerverlichting. Het geeft namelijk heel veel sfeer. Maar zoals de naam eigenlijk al aangeeft, is accentverlichting verlichting die je gebruikt om iets te accentueren. Dit kan van alles zijn. Denk aan een mooie boekenkast of een inbouwkast, een grote schilderij aan de muur, mooie foto’s, noem maar op. Eigenlijk zoals je ze vaak tegenkomt in musea en kunstgalerijen. De objecten worden als het ware in de spotlight gezet.
Spotjes
In tegenstelling tot basisverlichting, sfeerverlichting en decoratieve verlichting, waar verschillende soorten lampen voor gebruikt kunnen worden, wordt er voor accentverlichting meestal spotjes gebruikt. Spotjes aan het plafond, in de vloer of in de muren, die je op een bepaald object kunt richten. Omdat er bij LED lampen bijna geen sprake is van diffuus “strooilicht” buiten de lichtbundel, zijn LED lampen heel erg geschikt als accentverlichting. De gu4 led spots van budgetlight.nl geven bijvoorbeeld heel mooi accentverlichting. LED lampen zijn sowieso altijd een goed idee, vanwege het duurzame en milieuvriendelijke karakter. Het energieverbruik van ledspots is 20 tot 25% van dat van halogeenspots. Dat scheelt dus enorm. Let wel op dat je niet teveel spotjes gebruikt, want dan verdwijnt het effect.
No Comments