Slaapkamer inspiratie

15x Muurkleur inspiratie voor de slaapkamer


Twijfel je over de welke kleur je de muur of muren in je slaapkamer wilt verven? In dit blogartikel laten we verschillende slaapkamer ontwerpen zien, waar elk geverfd is in een andere kleur. Op die manier heb je een beter beeld bij hoe het eruit kan komen te zien, en wat voor sfeer je met elke kleur kunt creëren.

slaapkamer muurkleur inspiratie

De kleur van je muren bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je slaapkamer. Of je nu op zoek bent naar een rustige, serene ruimte of juist een kamer met wat meer pit, de juiste kleur kan een wereld van verschil maken. Hier laten we uiteenlopende slaapkamerontwerpen zien, elk met hun eigen unieke muurkleur en stijl. Of je nu houdt van zachte pastelkleuren, diepe donkere tinten, of natuurlijke aardetinten, je vindt hier gegarandeerd de perfecte kleur om jouw slaapkamer om te toveren tot een persoonlijke oase.

Lees ook: 7 Vragen die je jezelf kunt stellen om je te helpen bij het kiezen van de juiste muurkleur

1. Grijsgroen

In deze slaapkamer is de muur geverfd in een prachtige grijsgroene tint, wat een subtiele en kalmerende sfeer geeft. De kleur wordt verder versterkt door de aanwezigheid van verse, groene planten die zowel op het balkon als naast het bed staan. Dit zorgt voor een harmonieuze overgang tussen binnen en buiten.

slaapkamer muurkleur inspiratie grijsgroen

Een groot pluspunt in deze kamer is de inbouwkast, die in dezelfde grijsgroene kleur is geverfd als de muren. Hierdoor gaat de kast als het ware op in de ruimte en creëert het een rustige, samenhangende look. Dit laat zien hoe het matchen van meubels en muren kan bijdragen aan een strakke uitstraling.

De natuurlijke uitstraling van deze slaapkamer wordt nog verder benadrukt door het houten bedframe met een hoofdbord met spijlen. De witte en okergele tinten van het bedlinnen zorgen voor een fris en speels contrast, zonder af te doen aan de serene uitstraling van de ruimte.

slaapkamer muurkleur inspiratie grijsgroen

2. Lichtblauw

In deze slaapkamer stralen de muren in een prachtige lichtblauwe kleur, wat de ruimte een frisse, luchtige uitstraling geeft. De keuze voor deze zachte tint blauw zorgt ervoor dat de warme tonen van de houten vloer en het vintage bureau nog meer naar voren komen. De combinatie van koel en warm creëert een uitnodigende balans in de kamer.

slaapkamer muurkleur inspiratie lichtblauwe muren Een bijzonder detail in deze slaapkamer is de grote spiegel, die de lengte van de gang weerspiegelt en zo een visueel indrukwekkend effect geeft. Hierdoor lijkt de kamer ruimer en lichter.

slaapkamer muurkleur inspiratie lichtblauwe muren

De Ikea Ivar kast, die in dezelfde lichtblauwe kleur is geverfd als de muren, biedt niet alleen veel opbergruimte, maar gaat ook moeiteloos op in het geheel, waardoor er geen visuele onderbrekingen zijn. Het subtiele verschil tussen de iets donkerdere slaapkamerdeur en de luchtige kleur van de muren voegt diepte toe, terwijl de witte kastdeuren en het plafond zorgen voor een frisse, schone afwerking die de ruimte mooi afrondt.

slaapkamer muurkleur inspiratie lichtblauwe muren

3. Grijsroze

In deze karakteristieke slaapkamer wordt het natuurlijke licht prachtig opgevangen door de subtiele grijsroze muurkleur, die de ruimte een zachte en elegante sfeer geeft. Het lichte kleurenpalet, met de wit geverfde houten vloer, witte deuren, kasten en het grote witte vloerkleed, accentueert het luchtige gevoel en maakt de kamer nog ruimtelijker.

slaapkamer muurkleur inspiratie grijsroze

slaapkamer muurkleur inspiratie grijsroze

De zwarte accenten, zoals de wandlampen, nachtkastjes en de spiegel, brengen een stoere moderne touch, terwijl de planten het geheel opfleuren met een vleugje groen en levendigheid. Deze combinatie van rust en contrast maakt de slaapkamer zowel charmant als eigentijds.

slaapkamer muurkleur inspiratie grijsroze

4. Donkerblauw

De donkerblauwe muren in deze moderne slaapkamer vormen een krachtig statement, maar worden perfect in balans gebracht door de vele witte elementen. Met het witte plafond, kozijnen, gordijnen, nachtkastje en zelfs het bedlinnen ontstaat er een fris contrast dat de ruimte licht en luchtig houdt.

slaapkamer muurkleur inspiratie donkerblauw

Een vleugje warmte is toegevoegd met beige accenten in de vorm van een kussen en bedsprei, waardoor de strakke, moderne look wordt verzacht en de kamer uitnodigend en comfortabel aanvoelt.

Lees ook: Donkerblauw interieur

slaapkamer muurkleur inspiratie donkerblauw slaapkamer muurkleur inspiratie donkerblauw

5. Crėme

In deze gezellige slaapkamer zorgen de warme, lichtgrijze muren voor een zachte en knusse sfeer. Zelfs het plafond is in deze tint geverfd, wat een harmonieuze, omhullende ruimte creëert. Een bijzonder element is de unieke houten vloer, geolied in een prachtige blauwe tint, die een vintage uitstraling aan de kamer toevoegt.

slaapkamer muurkleur inspiratie warmgrijs

De houten deur en het vintage nachtkastje passen perfect bij de vloer, terwijl de grote witte bollamp boven het bed de kamer op een speelse manier verlicht. Het geheel straalt een combinatie van warmte en vintage charme uit.

slaapkamer muurkleur inspiratie warmgrijs

slaapkamer muurkleur inspiratie warmgrijs

6. Terracotta

Deze slaapkamer straalt warmte en gezelligheid uit dankzij de warme terracotta muren, die de basis vormen voor een speelse en kleurrijke sfeer. Het houten lambrisering hoofdbord in een contrasterende petrolblauwe kleur voegt een extra laag diepte toe aan de kamer. De houten kledingkast, wandplanken en lijsten versterken het natuurlijke en warme gevoel van de ruimte.

slaapkamer muurkleur inspiratie terracotta slaapkamer muurkleur inspiratie terracotta

De ton sur ton effect van het bedlinnen en de kussens voegt subtiel detail toe zonder de rustige uitstraling van de kamer te verstoren, waardoor het een perfect voorbeeld is van een balans tussen kleur en warmte.

slaapkamer muurkleur inspiratie terracotta

7. Mintgroen

In deze kleine maar luchtige slaapkamer zorgen de mintgroene muren voor een frisse en lichte sfeer. Het hoge plafond en de overvloedige lichtinval vanuit het grote raam maken de ruimte open en ruimtelijk, ondanks de beperkte afmetingen.

slaapkamer muurkleur inspiratie mintgroen

De combinatie van het lichte mintgroen met veel witte elementen, zoals de kozijnen, wandplanken en het plafond, creëert een serene en rustige omgeving. Het lila dekbedovertrek en het groene nachtlampje voegen een verrassend speels accent toe, wat de kamer een vrolijke en unieke uitstraling geeft.

slaapkamer muurkleur inspiratie mintgroen

8. Warmgrijs

In deze moderne slaapkamer is gekozen voor een warme grijstint op de muren, gecombineerd met een witte strook aan de bovenkant. Dit slimme detail laat het plafond optisch lager lijken, waardoor de ruimte een knusse, intieme sfeer krijgt.

slaapkamer muurkleur inspiratie warmgrijs

Zwarte accenten, zoals de lijst aan de muur, het bedlinnen en de nachtlamp, zorgen voor een stoere en moderne uitstraling. De toevoeging van een hangplant aan de muur brengt een vleugje frisheid en kleur in de kamer, waardoor er een mooie balans ontstaat tussen strak en natuurlijk.

slaapkamer muurkleur inspiratie warmgrijs

slaapkamer muurkleur inspiratie warmgrijs

9. Lichtgrijs

Deze slaapkamer heeft een unieke charme door de karakteristieke details, zoals de ronde muur en de mooie radiator die ertegenaan hangt. De wit geverfde originele houten vloer en de schitterende witte dubbele deuren, die toegang bieden tot de woonkamer, versterken het luchtige gevoel van de kamer.

slaapkamer muurkleur inspiratie lichtgrijs

De lichtgrijze muren zorgen voor een kalme, serene sfeer en vormen een prachtig contrast met het warme beige bedlinnen en het linnen hoofdbord. Deze combinatie van neutrale tinten en zachte materialen maakt de slaapkamer zowel stijlvol als uitnodigend.

slaapkamer muurkleur inspiratie lichtgrijs

10. Beige

In deze slaapkamer zijn de muren in een warme beige tint geverfd, wat perfect aansluit bij de bijpassende bedlinnen en de natuurlijke rotan meubels, zoals de stoel, het bankje en de nachtkastjes. Het rotan zorgt voor een natuurlijke, bohemien uitstraling die de kamer een ontspannen sfeer geeft.

slaapkamer muurkleur inspiratie beige

In plaats van traditionele lambrisering, koos de ontwerper voor unieke vormen boven het bed, wat de kamer visueel diepte geeft en een speelse architectonische touch toevoegt. Deze details maken de slaapkamer echt bijzonder en zorgen voor een unieke, op maat gemaakte uitstraling.

Lees ook10x Taupe muurverf

slaapkamer muurkleur inspiratie beige

11. Oudroze

Deze slaapkamer in een zachte oudroze tint laat zien hoe roze muren ook verfijnd en ingetogen kunnen zijn. Met een wit plafond, witte vloerplanken en houten vloerdelen als basis, ontstaat er een mooi evenwicht tussen frisheid en warmte. Het lage bed en de kunst aan de muur geven de ruimte een eenvoudige maar stijlvolle uitstraling.

slaapkamer muurkleur inspiratie oudroze

De oud roze muurkleur is gecombineerd met een terracotta dekbedovertrek en beddengoed in beige en wit linnen, wat een speelse mix van tinten en texturen oplevert. De kunstwerken met zwarte accenten voegen net genoeg contrast toe, terwijl de roze en rode tinten van de planten op de vensterbank subtiele kleurdetails aan de kamer geven.

slaapkamer muurkleur inspiratie oudroze

12. Grijs

In deze stijlvolle slaapkamer geven de grijze muren met lambrisering een luxe, hotelachtige uitstraling. De combinatie van grijs met de warme eikenhouten vloer zorgt voor een gezellige, verfijnde sfeer. De lambrisering voegt textuur en diepte toe aan de ruimte, wat bijzonder goed werkt in een kleine slaapkamer zoals deze.

slaapkamer muurkleur inspiratie grijs

Hoewel de grijze muren de hoofdrol speelt, komen kleuren subtiel terug in de details, zoals het bedlinnen en de vazen op de vensterbank, die variëren van grijs en blauw tot verschillende bruintinten. Het grote raam en de lichte, transparante gordijnen zorgen voor een prachtige lichtinval, waardoor de kamer fris en open aanvoelt.

slaapkamer muurkleur inspiratie grijs

13. Grijsbeige

De donkere grijsbeige muur in deze slaapkamer geeft de ruimte een subtiele, warme gloed. Het beige beddengoed en de witte gordijnen contrasteren mooi tegen de donkere muren, terwijl de zwarte nachtkastjes een moderne, strakke uitstraling geven.

slaapkamer muurkleur inspiratie grijsbeige

De andere kant van de kamer biedt ruimte voor een klein thuiskantoor, met een zwart bureau en een bijpassende stoel. De staande spiegel met zwarte lijst maakt de kamer optisch groter en sluit mooi aan bij het kleurenschema. De peg rail in de nis is een slimme toevoeging voor het ophangen van kleding en accessoires, wat extra functionaliteit biedt zonder aan stijl in te boeten.

slaapkamer muurkleur inspiratie grijsbeige

14. Olijfgroen

Deze slaapkamer bevindt zich in een klein appartement met een open indeling, maar door de olijfgroene muurkleur wordt er een duidelijke visuele scheiding gecreëerd tussen de woonkamer en de slaapkamer. Terwijl de muren in de woonkamer strak wit zijn, zorgt de olijfgroene tint in de slaapkamer voor een warme, rustige sfeer.

slaapkamer muurinspiratie olijfgroen

Het witte beddengoed, de beige kussenslopen en de beige kreukeldeken passen perfect bij de kunst aan de muur. De kleine houten wandplank die dienstdoet als nachtkastje voegt een gezellig, natuurlijk element toe aan de slaapkamer, wat de ruimte huiselijk en uitnodigend maakt.

slaapkamer muurinspiratie olijfgroen

15. Zwart

Deze slaapkamer straalt kracht en mysterie uit door de zwarte muren, wat de basis vormt voor een moderne en gedurfde uitstraling. De donkere elementen, zoals het zwarte dekbed, de zwarte stoel, de lamp op de vensterbank en het grijze gordijn, versterken het mysterieuze gevoel en zorgen voor een geheel monochroom kleurenpalet.

slaapkamer muurkleur inspiratie zwart

De warme houten vloer en de chique gouden bijzettafels aan weerszijden van het bed brengen echter een verfijnd contrast, waardoor de kamer niet alleen stoer, maar ook luxueus aanvoelt. Het geheel creëert een dramatisch en stijlvol slaapvertrek dat zeker indruk maakt.

slaapkamer muurkleur inspiratie zwart

Vragen

Zoals je ziet, heeft elke muurkleur een eigen unieke uitstraling. Niet alleen is het belangrijk om alleen te kijken naar de kleur van de muren, het is minstens net zo belangrijk hoe je dit combineert met andere elementen in de slaapkamer, zoals het bedlinnen, de vloer, gordijnen en andere kleinere details. Heb je verder nog vragen of ben je benieuwd hoe een bepaalde muurkleur eruit kan komen te zien? Laat een reactie achter, of stuur je vraag op via ons contactformulier.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam