DIY, Huis inrichting

Wat is het verschil tussen glasweefselbehang en vliesbehang?


Wil je jouw muren behangen in plaats van stucen? Dan is het wel zo handig als je weet wat het verschil is tussen glasweefselbehang en vliesbehang. Weet je dat nog niet? Geen nood, op deze pagina leggen wij het uit!

Wat is het verschil tussen glasweefselbehang en vliesbehang?

Wat is het verschil tussen glasweefselbehang en vliesbehang?

In woningen, zowel in bestaande woningen als nieuwbouwwoningen kunnen vaak scheuren ontstaan in de muren. Dit heeft te maken met veranderingen in de luchtvochtigheid en temperatuur. Dit is een potentieel risico, vooral bij nieuwbouwwoningen die nog niet zijn uitgehard en nog steeds aan het uitzetten of krimpen zijn. Behangen is een alternatieve oplossing die deze risico’s vermindert, omdat het de beweging van de muur niet belemmert en geen uitzetting of krimp veroorzaakt. Hierdoor is er minder kans op scheuren en is het resultaat nog steeds strak en verzorgd.

Ben jij ook bang voor scheuren als je kiest voor gestucte muren, en wil je daarom kiezen voor behang? Dan moet je een keuze maken tussen glasweefselbehang en vliesbehang – hieronder lees je wat de verschillen zijn.

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang is een moderne en populaire alternatieve vorm van wandafwerking voor stucwerk. Het is een speciaal soort behang gemaakt van versterkt glasvezelmateriaal en heeft een gladde, uniforme textuur. Het wordt dan ook wel glasvezelbehang genoemd.

Een belangrijk kenmerk van glasweefselbehang is dat het een motief heeft, zoals blokjes, strepen of een ander patroondesign. Glasweefselbehang is verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, zodat je het kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak en interieurstijl.

De structuur van glasweefselbehang biedt verschillende voordelen. De ademende eigenschappen kunnen helpen om vochtproblemen in nieuwbouwwoningen te voorkomen en ook kunnen scheuren in de muur worden overbrugd. Bovendien is het brandwerend en schrobvast, wat betekent dat het een veiliger en gemakkelijker te onderhouden optie is dan sommige andere behangsoorten. Het is daarom niet alleen populair in oudere woningen, maar ook in nieuwbouwwoningen, die vaak nog niet zijn afgewerkt met stucwerk. Dit alles maakt glasweefselbehang een aantrekkelijke keuze voor veel huiseigenaren die op zoek zijn naar een duurzame en makkelijk te onderhouden oplossing voor hun muren.

Als je kiest voor glasweefselbehang, is het belangrijk te letten op de dikte van het behang. Dit kan namelijk invloed hebben op de hoeveelheid zuiging die plaatsvindt en dus op de sterkte van het behang. Hierbij moet je vooral letten op de muursoort en de mate waarin deze zuigt. Een dikker behang met een hoger gewicht, zoals 180 grams, zal beter bestand zijn tegen zuiging en beschadiging. Het is altijd aan te raden om professioneel advies in te winnen bij het kiezen van het juiste glasweefselbehang en het uitvoeren van de installatie om het beste resultaat te bereiken.

Vliesbehang

Je hebt twee soorten vliesbehang, namelijk renovlies en glasvlies. Hoewel het beiden vliesbehang zijn, zijn ze gemaakt van verschillende soorten materialen. Renovliesbehang wordt gemaakt van papier, terwijl glasvliesbehang van glasvezels is gemaakt.

Wil je een gladde strakke muur? Dat kan met beide soorten vliesbehang gerealiseerd worden. Maar als je voor glasvliesbehang kiest, kan je het ook met een licht reliëf nemen.

Een voordeel van renovliesbehang ten op zichte van glasvliesbehang, is dat renovlies iets sterker is en beter afdekt. Renovliesbehang is over het algemeen wel iets duurder dan glasvliesbehang. Maar er zijn meer details waar je op moet letten als het gaat over de prijs, zoals dikte en of het voorgeschilderd is of niet.

Glasweefselbehang of vliesbehang?

Er is een belangrijk één belangrijk verschil tussen glasweefselbehang en vliesbehang. Glasweefselbehang heeft namelijk een motief, terwijl vliesbehang glad en strak is.

Glasweefselbehang is een goede optie wanneer je op zoek bent naar een mooi patroon op je muren. Het materiaal is stevig en biedt veel mogelijkheden qua printen of bedrukken. Het is ook flexibel en past zich gemakkelijk aan niet-egale muren aan, wat betekent dat je niet per se een perfecte ondergrond nodig hebt om een mooi resultaat te krijgen.

Heb je een gladde ondergrond, zoals een behangklare muur in een nieuwbouwwoning? En wil je een zo strak mogelijke uitstraling? Dan is vliesbehang een goede keus. Renovliesbehang is iets sterker dan glasvliesbehang, maar je betaalt over het algemeen wel iets meer.

Bekijk ook:
8x Tips voor het verven van muren
Zelf muur stucen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam