Tuininspiratie

InGround trampoline in de tuin


Zit je erover na te denken om een InGround trampoline in de tuin te installeren? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt. Wat zijn de voordelen en nadelen? Hoe moet je het installeren? Waar moet je nog meer rekening mee houden? Noem maar op. Kijk snel verder!

trampoline inground tuin

Trampolines zijn mega populair in de tuin. Niet alleen kleine kinderen zijn er dol op, je ziet regelmatig ook oudere kinderen en zelfs volwassenen zich er prima mee vermaken. Hoe groter de trampoline hoe leuker het natuurlijk is. Je hebt echter wel te maken met een belangrijk nadeel – een grote trampoline neemt heel veel plek in de tuin in. Dat is nog niet eens het ergste, het vervelende is dat het ook het uitzicht belemmerd. En niet iedereen zit daarop te wachten, vooral als je een kleine tuin hebt. Daarom zijn InGround trampolines in het leven geroepen, ook wel bekend als FlatGround ingraaf trampolines. Zoals de naam al omschrijft bevindt een InGround trampoline voor het grootste deel in de grond. Het spring-gedeelte bevindt zich op hetzelfde niveau als de grond eromheen.

Het grote voordeel is natuurlijk dat het uitzicht niet wordt belemmerd, maar een InGround trampoline biedt nog meer voordelen. Hieronder hebben we niet alleen de voordelen op een rijtje gezet, maar we hebben ook de nadelen benoemd.

ronde Trampoline inground in de tuin

Grote ronde ondergronde trampoline in de tuin

Voordelen

  • Veiligheid: Het is niet helemaal waar dat InGround trampolines veiliger zijn dan bovengrondse trampolines, maar heft heeft wel minder risico’s. Waarom? De InGround trampolines hebben geen metalen frame, dus gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over het raken nadat ze zichzelf in de lucht hebben gelanceerd. Ook is het niet nodig om ladders op te klimmen om de trampoline te betreden. Het enige wat je hoeft te doen is op de trampoline te stappen en lekker te stuiteren. De trap oplopen is geen probleem voor volwassenen, maar bij kleine kinderen is dat natuurlijk een ander verhaal. Wie van plan is een trampoline voor zijn kinderen te kopen, moet hier rekening mee houden.
  • Subtiele toevoeging in de tuin: InGround trampolines zorgen voor een subtiele toevoeging in je tuin. Met een passende bekleding gaan ze naadloos op in het tuinontwerp. Bovendien zullen deze het uitzicht niet blokkeren zoals bovengrondse trampolines. Daarnaast bieden InGround trampolines meer decoratieve mogelijkheden in de tuin, zoals het plaatsen van bloempotten of klapstoelen. We zeggen niet dat je bovengrondse trampolines niet kunt decoreren, maar ingewikkelder is het ongetwijfeld.
  • Onderhoud: Een InGround trampoline biedt enkele voordelen als het om onderhoud gaat. Je hoeft geen zorgen te maken dat het weg zal waaien bij zware windstoten of stormen. Omdat de InGround trampoline niet wordt blootgesteld aan weersinvloeden, is er ook minder kans op roest. Je kunt er zeker van zijn dat je er lang van kunt profiteren.

ronde Trampoline inground in de tuin

Nadelen

  • Niet goedkoop: Het allereerste dat je misschien afschrikt bij het overwegen van een InGround trampoline, zijn waarschijnlijk de torenhoge kosten. Ze zijn absoluut niet goedkoop. Je betaalt namelijk niet alleen voor de trampoline, je moet ook rekening houden met de nodige installatiekosten.
  • Mobiliteit: Uiteraard blijft de trampoline staan waar je het installeert. Alles is mogelijk, maar het is vanzelfsprekend dat het een stuk lastiger is om een InGround trampoline te verplaatsen vergeleken met een bovengrondse trampoline.
  • Lastigere installatie: We hadden het hierboven al over de installatiekosten. Hoewel je een bovengrondse trampoline ook eerst in elkaar moet zetten, duurt het een stuk langer voordat een InGround trampoline volledig klaar is voor gebruik. Alleen het graven van het gat neemt al heel veel tijd in beslag. Iets om rekening mee te houden.
  • Waterafvoer: Je moet wat tijd besteden aan het bouwen van een waterafvoer onder de trampoline. Anders wordt de trampoline bij elke regenbui met water gevuld.
  • Minder beleving: Op een InGround trampoline heb je misschien een minder leuke springervaring dan op een bovengrondse trampoline. Het komt allemaal door luchtventilatie. Wanneer je op de trampoline springt, zal de lucht wegstromen voor een sterke stuitering. Omdat de ruimte onder en rond de InGround trampoline beperkt is, wordt de ventilatie verminderd. Hierdoor krijg je het gevoel dat je op een harde ondergrond springt.

Inground trampoline met net

Nu je weet wat de voordelen en nadelen zijn van een InGround trampoline, weet je ook dat er geen eenduidig antwoord is op de vraag of een InGround trampoline of een bovengrondse trampoline beter is. Dis namelijk erg persoonlijk, en afhankelijk wat jij persoonlijk belangrijk vindt. Vind je esthetiek in je tuin erg belangrijk, dan zal je eerder voor een InGround trampoline gaan. Maar heb je bijvoorbeeld minder budget? Dan is een bovengronsde trampoline weer een beter idee.

Wat kost een InGround trampoline?

We hebben hierboven het prijskaartje benoemd als een nadeel van een InGround trampoline. Dan ben je natuurlijk wel benieuwd wat een InGround trampline nou ongeveer kost. De prijzen van zo’n trampoline  bij Trampolines.nl starten vanaf ongeveer €199 en lopen op tot 1.120, afhankelijk van verschillende factoren zoals formaat, rond, vierkant of rechthoek, springcomfort, dikte van de rand, maximaal springewicht, en of het EN 1176 gecertificeerd is. Daarnaast moet je dus ook rekening houden met installatiekosten, die afhankelijk van het soort trampoline en het formaat tussen €999 – 4000 liggen.

ronde Ingraaf trampoline tuin

Installatie stappen

Ben je handig en wil je jouw InGround trampoline zelf installeren? Hieronder vind je een beknopte handleiding met de verschillende installatie stappen.

  • Stap 1: Graaf het gat
    Markeer een gat dat een paar centimeter breder is dan je trampoline. Dit is om je wat extra ruimte te geven wanneer je de trampoline in het gat plaatst. Graaf 25 cm grond gelijkmatig over het hele gat uit. Graaf vervolgens een binnengat in het midden met een diameter van 60 cm minder dan de afmetingen van de trampoline in de vorm van een kom tot een diepte van 90 cm voor trampolines van 75 cm. Hierdoor blijft er een richel over waarop het trampolineframe zal komen te zitten.
  • Stap 2: Monteer het frame
    Monteer de boven- en onderkant van het trampolineframe, bevestig mat en veren en bevestig de keerwand aan de buitenkant van het frame.
    Stap 3. Plaats de trampoline in het gat: Til de trampoline in het gat en plaats hem op de richel en zorg ervoor dat het frame op de juiste hoogte staat. Vul vervolgens de opening aan de buitenkant van het frame weer op, verdicht de grond en bestrooi opnieuw.
  • Stap 4. Bevestig de geventileerde pads: Bevestig tenslotte de TDU geventileerde pads aan het frame en je bent klaar om te genieten van je In Ground Trampoline!

Grote inground trampoline in de tuin

Hoe lang het duurt om een InGround trampoline te installeren hangt af van de grootte van de trampoline die je kiest en of je met de hand graaft of een graafmachine huurt. Als je met de hand graaft, zouden we zeggen dat je een weekend de tijd moet nemen om de klus te klaren. Als je een graafmachine huurt, zou je het in een dag kunnen doen.

Tip: Als je geen net op je trampoline hebt, moet je ten minste 1,5 m rond de omtrek van de trampoline laten om te voorkomen dat je gevaarlijk van de trampoline stuitert. Zorg er ook voor dat er geen harde oppervlakken in dit gebied zijn, zoals een stenen pad.

Ingraaf tampoline met basketbal

Bekijk ook:
52 leuke tuin ideeën
Voortuin ideeën
Familietuin in Londen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam